Ihmiset


Timo Alanko, KTM, tradenomi

Timo vastaa Vegekaupan ketjukonseptista. Hän on ollut mukana Vegekaupan toiminnassa sen alusta asti, vuodesta 2009, jolloin markkinointinimenä oli Vegetukku. Mukaan Vegekaupan toimintaan hän lähti tehden ensin Vegetukun kirjanpitoa, tuotteiden pakkaamista ja kassatyöskentelyä. Hänellä on kokemusta markkinoinnista, taloushallinnosta, vähittäis- ja tukkukaupasta sekä järjestötoiminnasta. Timo on ollut lakto-ovo-kasvissyöjä vuodesta 1998 ja vegaani vuodesta 2001. Vapaa-ajallaan Timo harrastaa urheilua sekä eläinoikeustoimintaa.

Sini Keränen

Sini on Turun Vegekaupan ja verkkokaupan uusi kauppias. Hän on ollut Vegekaupan asiakkaana vuosia, mutta kauppiasura käynnistyi onnellisten yhteensattumien kautta: Viimeiset kuusi vuotta Kaustisen kansanmusiikkijuhlia luotsannut Sini haaveili paluusta kotiseudulleen juuri samoihin aikoihin, kun Turun Vegekauppaan etsittiin jatkajaa. Loikka tapahtumatuotannosta kaupan alalle kävi yllättävän helposti! Sinin tavoitteena on uudistaa verkkokauppaa, kehittää kivijalkamyymälää ja siinä sivussa koko Forum-korttelia ja poimia valikoimaan entistä laajempaa tuotepalettia asiakastoiveita kuunnellen.

Sini on ollut kasvissyöjä 15-kesäisestä saakka ja vegaani vuodesta 2011 alkaen.

Elina Innanen

Elina on Turun Vegekaupan ja verkkokaupan entinen kauppias, nykyään osakkaan roolissa. Hän on ollut Vegekaupassa mukana asiakkaana alusta asti. Ennen kauppiaaksi ryhtymistään hän toimi puutarhurina ja floristina. Elina on kirjoittanut suosittua Chocochili-ruokablogia vuodesta 2008 sekä kolme keittokirjaa Viiden tähden vegaani, Vegaanin keittiössä - parempaa arkiruokaa kasviksista sekä Vegaanin aamupalakirja. Elinan neljäs, jouluaiheinen keittokirja ilmestyy loppuvuodesta 2018.

Elina on ollut kasvissyöjä vuodesta 1999 ja vegaani vuodesta 2001.

Karry Hedberg

Helsingin Vegekaupan kauppias.

Karry perusti Helsinkiin Vegekaupan kesäkuussa 2015. Ennen kauppiaaksi ryhtymistään Karry on toiminut vegaanikokkina sekä Helsingissä että Tampereella ja pyörittänyt vegaanista pitopalvelua. Vegekauppiaaksi ryhtymisen Karry näkee luontevana jatkumona parinkymmenen vuoden aktivismille eläinoikeus- ja vegaaniliikkeessä. Karry näkee Vegekauppojen roolin tärkeänä mm. uusien kasvisperäisten tuotteiden markkinoille tuojana

Karry alkoi vegaaniksi ”joskus 90-luvun puolivälin jälkeen”.

Terhi Ketola

Terhi on Tampereen Vegekaupan kauppias.

Leena

Leena on Turun Vegekaupan myyjä. Myös hän on ollut Vegekaupan asiakkaana heti alusta asti. Leena on innokas ruokatyyppi: hän tekee ruokaa, syö ruokaa, lukee ruoasta, ajattelee ruokaa ja hamstraa keittokirjoja. Hän hoitaa Vegekaupassa pääasiassa verkkokaupan tilauksia ja asiakaspalvelua, mutta hanskaa kaikki muutkin kaupan päivittäiset hommat. Leena on Vegekaupassa töissä, koska haluaa tehdä töitä ruoan parissa kivassa ja eettisessä työyhteisössä. Hän on ollut vegaani vuodesta 2007, kasvissyöjä vielä pidempään.

Matti Honkanen

Vegekaupan myyjä.

Matti on maantieteen opiskelija ja Turkuun muuttanut helsinkiläinen.

Eläimet, luonto ja ympäristöasiat olivat lähellä jo pikku-Matin sydäntä, mutta päätös kasvissyöntiin siirtymisestä konkretisoitui vihdoin vuonna 2008. Noin vuoden sisällä siitä ravinto oli kuin huomaamatta liukunut vegaaniseksi.

Matti aloitti myyjän työt Vegekaupassa elokuussa 2015. Matin mukaan Vegekaupan periaatteiden takana voi seistä tukevasti, ja työkaverit sekä asiakkaat ovat mahtavia. Opintojen lisäksi Matin elämään kuuluu jalkapallo, musiikin kuluttaminen ja reissailu. Matin lempiruokiin kuuluvat niin eksoottiset herkut kuin kotimainen kausipöperökin.

Sanna Teissala, KTM

Sanna toimii Vegekauppojen kirjanpitäjänä. Hän on ollut vegaani vuodesta 2013 ja toiminut eläinsuojelu- ja oikeuspuolella jo useamman vuoden. Tällä hetkellä Sanna toimii kodittomien kissojen ensikotina (Kisu ry) ja Eläinsuojeluyhdistys Tuulispään hallituksen jäsenenä sekä taloudenhoitajana. Taloushallinnosta Sannalla on pitkä ja kattava kokemus. Hän on työskennellyt muun muassa pääkirjanpitäjänä ja controllerina erilaisissa yrityksissä sekä sisäisen että ulkoisen laskennan tehtävissä. Tällä hetkellä Sanna on tilitoimistoyrittäjä ja erittäin ylpeä saadessaan olla suomalaisten alan pioneerien kanssa kehittämässä vegaanista tulevaisuutta.