Ihmiset


Timo Alanko, KTM, tradenomi

Timo vastaa Vegekaupan ketjukonseptista. Hän on ollut mukana Vegekaupan toiminnassa sen alusta asti, vuodesta 2009, jolloin markkinointinimenä oli Vegetukku. Mukaan Vegekaupan toimintaan hän lähti ensin tehden Vegetukun kirjanpitoa, tuotteiden pakkaamista ja kassatyöskentelyä. Hänellä on kokemusta markkinoinnista, taloushallinnosta, vähittäis- ja tukkukaupasta sekä järjestötoiminnasta. Timo on ollut lakto-ovo-kasvissyöjä vuodesta 1998 ja vegaani vuodesta 2001. Vapaa-ajallaan Timo harrastaa urheilua sekä eläinoikeustoimintaa.

 

Elina Innanen

Elina on Turun Vegekaupan ja verkkokaupan kauppias. Hän on ollut Vegekaupassa mukana asiakkaana alusta asti. Ennen kauppiaaksi ryhtymistään hän toimi puutarhurina ja floristina. Elina on kirjoittanut suosittua Chocochili-ruokablogia vuodesta 2008 sekä kaksi keittokirjaa Viiden tähden vegaani ja Vegaanin keittiössä - parempaa arkiruokaa kasviksista.

Elina ryhtyi Tuukan tilalle kauppiaaksi Turun Vegekauppaan samalla, kun suurempi myymälä avattiin Turun Forum-kortteliin heinäkuussa 2015. Elina tuntee Vegekaupan tuotteet kuin omat taskunsa ja haluaa kehittää tuotevalikoimaa jatkuvasti paremmaksi. Elina vastaa myös verkkokaupan tuotevalikoimasta ja päivittäisistä toiminnoista.

Elina on ollut kasvissyöjä vuodesta 1999 ja vegaani vuodesta 2001.

 

Karry Hedberg

Helsingin Vegekaupan kauppias.

Karry perusti Helsinkiin Vegekaupan kesäkuussa 2015. Ennen kauppiaaksi ryhtymistään Karry on toiminut vegaanikokkina sekä Helsingissä että Tampereella ja pyörittänyt vegaanista pitopalvelua. Vegekauppiaaksi ryhtymisen Karry näkee luontevana jatkumona parinkymmenen vuoden aktivismille eläinoikeus- ja vegaaniliikkeessä. Karry näkee Vegekauppojen roolin tärkeänä mm. uusien kasvisperäisten tuotteiden markkinoille tuojana

Karry alkoi vegaaniksi ”joskus 90-luvun puolivälin jälkeen”.

 

Leena

Leena on Turun Vegekaupan myyjä ja verkkokauppavastaava. Myös hän on ollut Vegekaupan asiakkaana heti alusta asti. Leena on innokas ruokatyyppi: hän tekee ruokaa, syö ruokaa, lukee ruoasta, ajattelee ruokaa, hamstraa keittokirjoja sekä kirjoittaa omaa Leena liemessä-blogia. Hän hoitaa Vegekaupassa pääasiassa verkkokaupan tilauksia ja asiakaspalvelua, mutta hanskaa kaikki muutkin kaupan päivittäiset hommat. Leena on Vegekaupassa töissä, koska haluaa tehdä töitä ruoan parissa kivassa ja eettisessä työyhteisössä. Hän on ollut vegaani vuodesta 2007, kasvissyöjä vielä pidempään.

 

Matti Honkanen

Vegekaupan myyjä.

Matti on maantieteen opiskelija ja Turkuun muuttanut helsinkiläinen.

Eläimet, luonto ja ympäristöasiat olivat lähellä jo Pikku-Matin sydäntä, mutta päätös kasvissyöntiin siirtymisestä konkretisoitui vihdoin vuonna 2008. Noin vuoden sisällä siitä ravinto oli kuin huomaamatta liukunut vegaaniseksi.

Matti aloitti myyjän työt Vegekaupassa elokuussa 2015. Matin mukaan Vegekaupan periaatteiden takana voi seistä tukevasti, ja työkaverit sekä asiakkaat ovat mahtavia. Opintojen lisäksi Matin elämään kuuluu jalkapallo, musiikin kuluttaminen ja reissailu. Matin lempiruokiin kuuluvat niin eksoottiset herkut kuin kotimainen kausipöperökin.

 

Sanna Teissala, KTM

Sanna toimii Vegekauppojen kirjanpitäjänä. Hän on ollut vegaani vuodesta 2013 ja toiminut eläinsuojelu- ja oikeuspuolella jo useamman vuoden. Tällä hetkellä Sanna toimii kodittomien kissojen ensikotina (Kisu ry) ja Eläinsuojeluyhdistys Tuulispään hallituksen jäsenenä sekä taloudenhoitajana. Taloushallinnosta Sannalla on pitkä ja kattava kokemus. Hän on työskennellyt muun muassa pääkirjanpitäjänä ja controllerina erilaisissa yrityksissä sekä sisäisen että ulkoisen laskennan tehtävissä. Tällä hetkellä Sanna on tilitoimistoyrittäjä ja erittäin ylpeä saadessaan olla suomalaisten alan pioneerien kanssa kehittämässä vegaanista tulevaisuutta.