Toimituskulut alkaen 4,99€, yli 65€ tilauksiin ilmainen toimitus!

Soijasuikaleet – valmistus on helpompaa kuin luulisi!

Soijasuikaleet ovat sellaisenaan varsin, noh, kuivakoita ja tylsän makuisia. Sinun ei kuitenkaan tarvitse olla kotikeittiön virtuoosi taikoaksesi niistä herkkuruokaa. 

Tarjoilemme sinulle nyt kaksi erinomaista tapaa valmistaa soijasuikaleista arjen á la cartea. Ensimmäisessä hifistellään pidemmän kaavan kautta ja soijasuikaleet keitetään. Jos olet malttamaton tyyppi etkä jaksa odotella keitoksen valmistumista, hyppää suoraan toiseen tapaan. Toisessa tavassa keittäminen jätetään väliin ja syöksytään suoraan pannupuuhiin.

Jos haluat hifistellä, keitä soijasuikaleet ensin kasvisliemessä

Usein kuivatut soijat valmistetaan ensin keittämällä kasvisliemessä, jonka jälkeen niistä puristetaan ylimääräinen neste pois. Sen jälkeen ne vielä marinoidaan ja lopuksi paistetaan pannulla.

Mutta on myös olemassa nopeampi ja monen mielestä parempi keino, jossa keittäminen jätetään kokonaan väliin!

Nopeampi tapa on paistaa soijasuikaleet suoraan pannulla

Kippaa soijasuikaleet suoraan pannulle ja lisää vähitellen nestettä. Hyvin helppo pikamaustaminen onnistuu, kun käytät nesteenä seosta vedestä, srirachasta ja soijakastikkeesta. Hauduttele suikaleita tovi ja lisää sitten runsaasti öljyä paistamista varten kun suikaleet ovat imeneet suurimman osan nesteestä. Paista haluamasi rapeusasteen mukaisesti.

Tämä konsti toimii muuten myös erinomaisesti soijarouheelle! (Jos kuitenkin olet keittämisen kannalla, niin sen sijaan ennemmin vain pikaisesti liota rouhe kuumassa vedessä.)

Soijasuikaleet on maustettu, mitäs sitten?

Kukaan tuskin innostuu syömään pelkkiä soijasuikaleita, joten vilkaistaanpas mihin ja miten niitä voisi käyttää. Soijasuikaleita käytetään yleisesti proteiininlähteenä, joten niillä voi korvata helposti korvata lihan missä tahansa reseptissä. Tässä kuitenkin muutama esimerkki, jotta pääset alkuun!

Soijasuikalepitat

Helppoa kuin mikä! Voit ostaa valmiita pitaleipiä tai tehdä ne itse esimerkiksi Vegaaniliiton sivuilta löytyvällä reseptillä. Täytä kaikella hyvällä! Soijasuikaleilla, paprikalla, tomaatilla, salaatilla, vegaanisella juustolla, tsatsikilla – ihan millä vain, mikä vie kielen mennessään!

Soijasuikalesalaatti

Salaatissa on sama erinomainen ominaisuus kuin täytetyistä pitaleivissä: voit koostaa sen juuri itsellesi mieleisistä aineksista!

Pieni vinkki: punasipuli sopii erinomaisesti soijasuikaleiden kaveriksi. Marinoituna tai ihan tuoreena. Suosittelemme siis lisäämään ainakin sen salaattiin (ja mielellään myös muitakin aineksia, muuten tulee hieman kuivakka kokonaisuus).

Soijarouhekastike vaikkapa pastalle

Soijarouheesta syntyy erinomainen soijabolognese! Moisia reseptejä löytyy yhtä monta kuin tekijöitäkin: kirjoita Googleen ”soijabolognese”, ja saat varmasti inspiraatiota!

Reseptien sijaan annamme vinkin itse soijarouheen valmistamiseen. Palaa sivulla kohtaan “Soijasuikaleiden pannuttaminen”, sillä se ohje sopii ihan täydellisesti soijarouheelle. Älä siis keitä soijarouhetta, vaan mausta ja paista se suoraan pannulla!

Tiesitkö että…

Soija on todella hyvä proteiinin lähde. Siis ihan tosi TOSI hyvä! Ei pelkästään proteiinin vuoksi (jota siinä on enemmän kuin missään muussa pavussa), vaan myös siksi, että se sisältää myös kaikki ihmiselle tarpeelliset aminohapot. 

Tilaa Vegekaupan uutiskirje!

Inspiraatiota, tietoa, uutuuksia, tarjouksia – tätä kaikkea saat kun tilaat uutiskirjeemme.