Kuvaus
Alfalfa eli sinimailanen on hernekasvien sukuun kuuluva palkokasvi, jota käytetään enimmäkseen idättämiseen.
Maultaan miedot sinimailasen idut sopivat hyvin salaatteihin ja voileivän päälle. Liota 2-3 rkl siemeniä 2-3 dl:ssa vettä lasipurkissa huoneenlämmössä n. 7 tuntia, jonka jälkeen huuhtele siemenet ja idätä 5 päivää huuhdellen kahdesti päivässä. Valmiit idut säilyvät jääkaapissa n. 6 päivää.
Ainesosat: alfalfan siemen*
*=luomu
Pakattu tehtaassa, jossa käsitellään pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, pistaasi-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä), mantelia, seesaminsiemeniä ja heraproteiinia (maidosta).
Ravintosisältö / 100g:
Energiaa 119 kJ / 29 kcal
Proteiinia 4,2 g
Rasvaa 0,6 g
/josta tyydyttynyttä 0 g
Hiilihydraatteja 0,6 g
Ravintokuitua 2,2 g
Suolaa 0,3 g
Alkuperämaa: Italia
Valmistaja: Foodin, Suomi