Kuvaus
Amarantti on Etelä-Amerikassa kasvava ravinteikas siemenkasvi, joka sisältää runsaasti esimerkiksi kalsiumia, rautaa ja kuitua. Se on ravinteikas, gluteeniton vaihtoehto perinteisille hiutaleille.
Amaranttihiutaleita voi käyttää esimerkiksi lisukkeeksi, leipätaikinoihin ja puuron keittämiseen. Amaranttipuurosta tulee erityisen herkullista, kun sen keittää esimerkiksi kookos- tai hasselpähkinämaitoon.
Käyttöohje: 1 osa hiutaleita, 3 osaa vettä tai kasvimaitoa. Keitetään sekoitellen n. 10 minuuttia.
Ainesosat: amarantti*
*=luomu
Pakattu tehtaassa, jossa käsitellään pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, pistaasi-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä), mantelia, seesaminsiemeniä ja heraproteiinia (maidosta).
Ravintosisältö / 100 g:
Energiaa 1477 kJ / 353 kcal
Proteiinia 16 g
Rasvaa 7 g
/josta tyydyttynyttä 1 g
Hiilihydraatteja 62 g
/josta sokereita 0 g
Alkuperämaat: Peru, Intia
Valmistaja: Foodin, Suomi