Kuvaus
Hampputofu, härkäpapu, kaurajogurtti, naurisleipä – mitä kasvisruokia esivanhempamme söivät?
Anniina Ljokkoin ja Liisa kasken Perinnevegeä ammentaa entisaikojen ruokapöytien parhaimmistosta ja lähestyy yhteistä ruokaperintöämme ilmastolle ja eläimille lempeästä näkökulmasta. Kirja tarjoaa yli 50 kasvisruokareseptiä, joiden ainekset löytyvät lähikaupasta tai -metsästä.
Suomessa on kerätty villivihanneksia ja juotu kauramaitoa vuosisatojen ajan – karjalanpaisti ei ole koko totuus perinneruoastamme. Ruuanlaiton ohessa teos kertoo esivanhempiemme ruokakulttuurista ja eri ainesten taustoista. Tärkeään osaan nousevat vanhat viljelykasvimme härkäpapu, herne, nauris, ohra ja hamppu.
Tekijät:
Ljokkoi, Anniina (kirjoittaja)
Kaski, Liisa (kirjoittaja)
Mathisen, Tuuli (valokuvaaja)
Kirja on kovakantinen.
222 sivua.
Julkaisuvuosi: 2021
Kustantaja: SKS Kirjat
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.